Prosti.

Cum a aparut ideea ?
prosti.ro a aparut la initiativa unui tanar student care observand printre colegii sai si nu numai foarte multe situatii in care acestia au dat dovada de un nivel de inteligenta mai scazut, s-a gandit sa le dedice un loc special acestora.
Primii pasi. Primul design...
Datorita faptului ca el era la inceputul carierei in domeniul IT, si pentru ca nu toti ne nastem invatati, studentul a realizat ca nu va putea realiza de unul singur un design atractiv pentru proiect. A apelat astfel la un alt student din Bucuresti care avea calitati artistice mai ridicate decat el. Datorita unor neintelegeri la perioada respectiva, designer-ul nu a mai fost platit. Pe aceasta cale am dori sa il rugam sa ne contacteze pentru a-i multumi (material).
Prima versiune
Dupa aproximativ 3 saptamani de munca, a aparut si prima versiune a acestui site. O versiune "slabutza" dar care era la obiect. Avea foarte multe subiecte netratate, precum adaugarea de noi categorii, inregistrarea utilizatorilor. Website-ul a fost postat initial pe un server studentesc deoarece in perioada respectiva nu erau la indemana hostingurile gratuite cu suport PHP si o baza de data SQL
Prima versiune cu adevarat publica
Dupa doi ani de la lansare a aparut www.prosti.as.ro. Se multumeste pe aceasta cale celor de la as.ro care au oferit si speram ca ofera in continuare servicii de calitate. Putem spune ca acestia au avut un rol(lasam pe altii sa aprecieze cat de important a fost) la dezvoltarea internetului romanesc.
Achizitionarea domeniului
In anul 2003 a fost achizionat un domeniu .ro precum si un webhosting de calitate. Multumim pe aceasta cale celor de la Euromed Bacau.
Versiunea 2.0
Timp de 2 saptamani a lucrat la dezvoltarea acestei noi versiuni, versiune ce permitea utilizatorilor sai, sa adauge nu numai un "citat" dar sa adauge si categorii intregi. Tot in aceasta perioada s-a creat modulul de transmitere a mesajelor intre utilizatori. A fost imbunatatit sistemul de voturi insa cel mai important lucru dintre toate a fost schimbarea designului. Din versiunea 1.0 s-a pastrat doar headerul, iar restul a fost schimbat cu o interfata mai ergonomica pentru utilizatori.
Dezvoltari ulterioare
Intre timp datorita faptului ca tanarul "student" terminase studiile, si datorita faptului ca acesta nu mai avea la dispozitie foarte mult timp pentru dezvoltarea si intretinerea acestui website, a cautat si inca cauta colaboratori, tineri seriosi, pentru dezvoltarea si monitorizarea informatiilor ce apar.
Optimizare motoare de cautare
Atragerea vizitatorilor a avut un rol foarte important in dezvoltarea acestui website. Astfel tanarul, care a inceput sa isi axeze cariera catre optimizarea de website-uri pentru o pozitionare cat mai buna in motoarele de cautare, a inceput sa optimizeze si propriul proiect. Rezultatele au inceput sa apara incet dar sigur. Astfel daca initial erau in jur de 100-150 de vizitatori unici pe luna, acum s-a ajuns la un numar de peste 1500 pe luna. Rezultatele spun totul. Practic, website-ul nu a fost optimizat doar pentru un singur cuvant, ci pentru o multitudine de cuvinte cheie. Pentru fiecare dintre acestea website-ul se clasifica in primele 10 rezultate conform google.com. Cateva exemple: prosti, perle capacitate, perle bacalaureat, avocati, bacalaureat, capacitate, armata. Lista ar putea continua insa nu ar avea sens aici sa insiram o multitudine de cuvinte pentru care s-au obtinut rezultate remarcabile in optimizare. Daca cumva considerati ca aceste rezultate sunt concludente pentru a realiza o astfel de campanie si pentru website-ul dumneavoastra va rugam sa ne comunicati acest lucru.
Satisfactii...
Acestea apar atunci cand intr-un internet cafe vezi utilizatorii vizitand aceasta pagina. Sau cand discuti cu un simplu utilizator de internet si acesta aminteste (fara a sti legatura studentului cu proiectul) despre minunatiile ce sunt scrise aici. Satisfactiile nu sunt doar acestea, multitudinea de mesaje primite spunand totul. Multumim pe aceasta cale tuturor vizitatorilor
Finalul
"Studentul" spera ca nu va fi acesta, si ca ideea sa va ajunge sa schimbe putin mentalitatea noastra a tuturor.

PERLE - adauga si tu o perla